De ce e importanta incaltamintea de calitate?

IMG_3195

Calitatea incaltamintei pe care o folosim este foarte importanta incepand de la primii pasi. Incaltamintea ne poate favoriza o crestere corecta a piciorului sau poate provoca diferite afectiuni cum sunt monturile, platfusul, inflamatiile sau alte boli care, din pacate, sunt tot mai des intalnite.

Trebuie sa acordam o importanta majora picioarelor deoarece aici se gasesc terminatii nervoase ale tuturor organelor din corp iar o dezvoltare benefica a plantei piciorului ofera si echilibrul in timpul mersului. Chiar si pozitia intregului corp este influentata de catre talpa piciorului.

IMG_3195Acum ca am clarificat importanta unei incaltari de calitate sa vedem care sunt avantajele papucilor fabricati din piele naturala:

  • Durabilitatea: un mare avantaj al papucilor din piele naturala este faptul ca acestia tin mult mai mult decat unii din piele sintetica. Pielea naturala nu crapa, nu face cute atat de puternice ca cea sintetica si arata bine ani la randul.
  • Transpiratia redusa: pielea naturala este un material ce respira, astfel piciorul transpira mult mai putin decat in pielea sintetica ce nu lasa aerul din interior sa o patrunda.
  • Confortabila: pielea naturala este mult mai confortabila decat cea sintetica deoarece se muleaza pe picior fiind moale si mult mai elastica pe cand pielea sintetica este mai rigida, iar daca ai orice mica deformare a piciorului aceasta crapa.
  • Usor de reparat: este clar ca un papuc de piele naturala poate fi oricand reparat de un cizmar, chiar daca apar cazuri de zgarieturi sau mici crapaturi ele pot fi retusate, lucru care nu se poate face cu pielea sintetica.
  • Foarte putine persoane sunt alergice la pielea naturala, insa pielea sintetica datorita faptului ca este tratata cu multe chimicale poate produce alergii, eczeme, ciuperci.
  • Pretul: poate parea mai pare la prima vedere, insa daca se tine cont de faptul ca o pereche de papuci din piele naturala tine mai multe sezoane se va observa ca este cea mai buna alegere chiar si din punct de vedere financiar.

Pentru tine ce e mai important, sa ai 3-4 perechi de papuci in care transpiri, care te jeneaza si care iti produc diferite alergii sau alegi o pereche de papuci din piele naturala care sunt confortabili, sanatosi si iti dau o adevarata nota de eleganta?

 

Share this post
  , , , , ,


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *